Zo te zien gebruikt u nog een oude webbrowser die niet langer wordt ondersteund en mogelijk onveilig is.

U kunt hier gratis upgraden naar de nieuwste versie van Internet Explorer.

U kunt er ook voor kiezen om over te stappen op een modernere browser zoals Firefox of Google Chrome

Ondernemersdiner

Terug
Over dit evenement
Locatie Van Nellefabriek
Prijs 0.00
Max. aantal deelnemers 75

Datum
Start 7 december 2018 om 14:00
Eind 7 december 2018 om 20:30

Omschrijving

Geachte ondernemer,

 

Met genoegen nodigen wij u uit voor alweer het vierde ondernemersdiner, in aanwezigheid van burgemeester Lamers van Schiedam en burgemeester Aboutaleb van Rotterdam. Deze keer vindt het diner plaats in de Van Nelle Fabriek. Het wordt het voorafgegaan door een werkconferentie. Door deelname aan de conferentie kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan de toekomstige functies van de Spaanse Polder, Noord-West en de 's Gravelandsepolder. Uiteraard is er ook ruimte om te netwerken en met elkaar in gesprek te gaan.  

  

Programma:

Eerste ronde 14:00 - 15:30

» Omgeving en menselijk gedrag door Prof. Dr. Semiha Denkta? en bureau BIG Rotterdam

In welke mate heeft de omgeving invloed op het gedrag van mensen? Aan de hand van succesvolle aanpassingen geeft Semiha Denkta? inzicht hoe het gedrag van mensen op een positieve manier te beïnvloeden is. Vervolgens wordt er tijdens de workshop volgens de EAT methodiek onderzocht met welke (eenvoudige) ingrijpen het gebied in het algemeen en de afzonderlijke ondernemers in het bijzonder winsten kunnen behalen.

» Lege kavels; probleem of kans door Jeroen Laven van Stipo en Olof van de Wal van SKAR

Jeroen Laven is placemaking expert en werkt internationaal. Hij gaat in op de kansen die er voor lege kavels op bedrijventerreinen liggen. Ze worden vaak gezien als plekken van verloedering. Maar Jeroen Laven in samenwerking met Olof van de Wal tonen hoe placemaking lege kavels juist een meerwaarde kunnen geven aan het gebied en de omliggende ondernemingen. Tijdens de workshop wordt het concreet gemaakt voor de bedrijventerreinen.

Tweede ronde 15:45 - 17:15

» De kracht van een icoon door Lennart Graaff en Ruben Lentz van Bloc

Bloc is een creatief ontwikkelingsbureau dat onder meer met hun plan ‘Dutch Windwheel’ veel internationale aandacht kreeg. Een kop uit De Trouw: “Een peperdure kansloze droom, of een nieuw icoon in de Maasstad?” Het lijkt er sterk op dat het laatste realiteit wordt. Bloc vertelt over hoe het ogenschijnlijk onmogelijke toch gerealiseerd kan worden, maar misschien nog belangrijker, wat een icoon doet voor een gebied. Tijdens de workshop gaan zij met de deelnemers aan de slag om te bepalen of een icoon de aantrekkingskracht van de bedrijventerreinen kan vergroten en de waarde van het gebied kan vergroten.

» Weerbaar en veerkrachtig door Arnoud Molenaar, Chief Resilience Officer Rotterdam

‘Weerbaar en veerkrachtig’. Dat in het kort is de betekenis van Resilience. Ontwikkelingen zoals klimaatadaptatie, energietransitie, digitalisering/cyber en de nieuwe economie brengen nieuwe risico’s, maar vooral ook groeikansen. Hoe kunnen ondernemers door te anticiperen op deze ontwikkelingen hiervan profiteren? Met de ‘resilience-bril’ leert hij deelnemers op een andere manier te kijken en na te denken over de toekomstbestendigheid van de bedrijventerreinen. Tijdens de workshop worden verschillende mogelijkheden voor de ondernemers van de bedrijventerreinen onderzocht.

Rondleiding

Deelnemers die hebben meegedaan aan de lezingen en workshops krijgen rond 17:30 uur een rondleiding door de Van Nelle Fabriek aangeboden. De rondleiding gaat niet alleen in op de prachtige architectuur en indrukwekkende geschiedenis. Het toont ook welke bijzondere bedrijven hun plek hebben gevonden in de voormalige tabaks-, koffie- en theefabriek.

Ondernemersdiner

Vanaf 18:15 uur is de ontvangst voor het ondernemersdiner dat om 18:30 uur zal starten. Tijdens het diner, waar de burgemeesters Cor Lamers en Ahmed Aboutaleb, alsmede verschillende wethouders aanwezig zijn, worden in het kort de ontwikkelingen van de bedrijventerreinen besproken. Daarnaast zullen uitkomsten van de workshop worden gepresenteerd. Het diner eindigt om 20:30.

Graag tot 7 december!

 

Met vriendelijke groet,

Rien van der Steenoven

Stadmarinier gemeente Rotterdam

 

Lydia Buist

Projectdirecteur gemeente Schiedam

 

Aanmelden

Members en partners van Overschie Business Plaza

  • Enveloppen.nl
  • Voorhorst
  • Sligro
  • ING
  • KMC Solutions
  • OverdeSchie
Profiteer van de voordelen als member van Overschie Business Plaza Meld u nu aan

Arcus
MKB
Zweth